+ Napisz wiadomość
24166 odsłon wideo
Dołączył(a): 2022-11-30
Foldery
Universal dough for pies, buns. Dough from the refrigerator, cold fermentation.

         ,     -        .
-500 
 - 250-300 
-7 .
 - 1 
-0,5 
i. 25-30 .
     ,     .            ,     . 
    Ia   .03:56 34 03:56 , , . , buns, cold fermentation. 720p 720p

Dodał: milenaszewa

00:15 15 00:151 listopada 2023

Dodał: milenaszewa

Edytuj z InShot: https://inshotshare.app00:54 50 00:541 lutego 2024

Dodał: milenaszewa

Created by InShot:https://inshotapp.page.link/YTShare00:35 28 00:352 listopada 2023

Dodał: milenaszewa

00:15 25 00:153 listopada 2023

Dodał: milenaszewa

00:15 5 00:153 października 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 9 00:153 października 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 24 00:153 sierpnia 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 11 00:154 października 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 10 00:154 października 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 65 00:156 lutego 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 21 00:157 marca 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 22 00:1510 listopada 2023

Dodał: milenaszewa

00:15 47 00:1513 maja 2023

Dodał: milenaszewa

00:15 46 00:1513 maja 2023

Dodał: milenaszewa

00:15 11 00:1513 października 2024

Dodał: milenaszewa

00:49 0 00:4914 grudnia 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 44 00:1514 maja 2023

Dodał: milenaszewa

00:37 47 00:3714 maja 2023

Dodał: milenaszewa

00:58 20 00:5815 sierpnia 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 17 00:1515 sierpnia 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 24 00:1516 lutego 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 39 00:1516 maja 2023

Dodał: milenaszewa

00:15 8 00:1520 lipca 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 22 00:1526 marca 2024

Dodał: milenaszewa

Edytuj z InShot: https://inshotshare.app00:40 38 00:4029 stycznia 2024 720p 720p

Dodał: milenaszewa

Witam! # 
Adżika to przysmak popularny przede wszystkim w Gruzji, Abchazji,  Turcji. Jest to pikantna pasta, której głównymi składnikami są papryka i pomidory.  Świetnie nadaje się jako dodatek do różnych dań, zarówno zup, jak i dań głównych, zwłaszcza mięsnych.
Dzisiaj proponuję moją wersję bardzo smacznej adżiki na surowo, czyli nie gotowanej. Tak że to nie jest na zimę, a dla jedzenia teraz. Ale w lodówce może postać z parę tygodni. 

2 kg pomidorów
1 kg papryki
1 kg śliwek
0,5 kg cebuli
200 gr ostrej papryki 
1 główkę czosnku, pęczek pietruszki.
Sól 2 łyżki
cukier 1 łyżkę, bo śliwki są słodkie.
1 łyżka ocet balsamiczny.
Ja wypróbowałam pierwszy raz swój robot planetarny - jestem zadowolona.04:00 16 04:00Adżika ze śliwkami na surowo. 720p 720p

Dodał: milenaszewa

00:15 27 00:15Armenia

Dodał: milenaszewa

Witam! 

Bardzo smaczne i delikatne ciasto wielkanocne wykonane z maślanego ciasta drożdżowego, przeplatane masłem i  cynamonem z cukrem.  Mini  Kraffin w moim wykonaniu. 
Aby przygotować ciasto wielkanocne Kraffin: 
Ciepłe mleko-200 g
Jajka-3 szt.
Cukier-70 g
Olejek waniliowy i cytrynowy
Drożdże-7 g
Masło o temperaturze pokojowej-60 g
Sól - 1/4 łyżeczki
Mąka-około 650 g ( możesz potrzebować trochę więcej lub trochę mniej; nie dodawaj zbyt dużej ilości mąki, w przeciwnym razie ciasto nie będzie lekkie)

Do smarowania: 
Miękkie masło 82% - 50 g
Cynamon 1l+cukier1ł
 w piekarniku ciasto ma być przy 180 st. 35-45 minut,08:47 19 08:47Babeczki Wielkanocne, Kraffin, 720p 720p

Dodał: milenaszewa