01:00 52 01:00Tort i Biszkopt Herbalife

Dodał: slodki_jutub

Chcesz skorzystać z Bezpłatnej Konsultacji?
https://forms.gle/bCFNS2gDzPJRuyNF7

Moje IG
Instagram slodki_gotuje
Strona
https://www.slodki.com.pl

Tosty Francuskie 2 porcje
Potrzebujemy chlebek z poprzedniego odcinka. Link. 
Ser Feta lub inny ulubiony 200 g
Passata pomidorowa 200 g
Ulubiona wędlina
Zioła prowansalskie
Sól i Pieprz

Ser kroimy na drobną kostkę. 
Pasatę przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Mieszamy. 
Szynkę kroimy na cienkie plasterki. 

Do jednej porcji tosty potrzebujemy 3 kawałki chleba z czego jeden, ten który pójdzie w środek potrzebuje wykrojony środek tak żeby tworzyło ramkę.

Kładziemy kolejno.
Chleb. Sos. Szynka. Ramka z chleba. Ser w środek ramki. Sos. Szynka. Chleb. Sos. Szybka. Szpinak lub inną zieleninę! 
To samo robimy z drugim tostem.04:32 93 04:32Tosty Francuskie

Dodał: slodki_jutub

Witajcie w nowej odsłonie kanału jem.zdowie.

MAIL: biuro@slodki.com.pl
IG: jem.zdrowie

W tym filmie pokażę Wam jak zrobić:
Tropikalne Batony Mocy

Przepis i wykonanie znajdziecie na mojej stronie:06:20 33 06:20Tropikalne Batony Mocy 1080p 1080p

Dodał: slodki_jutub

Zapraszam na moją stronę

www.slodki.com.pl
Oraz na instagrama

slodki.jutub

Witajcie w tym odcinku pokaże Wam mega szybki, prosty i smaczne i zdrowszy zamiennik chipsów, pokazując znowu, że można zdrowo i pysznie zjeść przekąskę do filmu, chociażby tego z mojego kanału hihi.

Do przygotowania Chipsów z Ciecierzycy potrzebujemy tylko 5 składników:
Ciecierzyca 480 gram gotowa ze słoiczka,
Oliwa z Oliwek w Sprayu,
Ostra Papryka 2 łyżeczki,
Ulubione przyprawy ja dałem bazylie i rozmaryn,

Z naszej ciecierzycy wylewamy płyn i przelewamy pod bieżącą wodą, oczywiście później odsączamy. W większej misce dodajemy do ciecierzycy oliwę z oliwek, sambal, przyprawy i mieszamy aż do połączenia wszystkich składników.
Całość przesypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy 20-30 minut na termoobiegu, 160oC!

Jeżeli wolicie mniej ostre, dajcie po prostu mniej sambalu!02:02 288 02:02WEGA - Chipsy z Ciecierzycy - Słodki Jutub 1080p 1080p

Dodał: slodki_jutub

Zapraszam do subskrybowania kanału,
Zyskaniu więcej zdrowych przepisów!

Zapraszam na mój profil patronite,
Gdzie możesz mnie wesprzeć
W spełnianiu swoich pasji!
www.patronite.pl/slodki

Do przygotowania naleśników potrzebujemy:
Mąka orkiszowa - 4 łyżki,
Siemię lniane -  1 łyżka,
Woda gazowana 100 ml,
Natka pietruszki duża garść,
Sól

Do farszu:
Serek naturalny, może być wegański sojowy lub inny 2 łyżki,
Chrzan tarty 1 łyżeczka,
Pietruszka do smaku,
Pieprz do smaku,
Cytryna w ćwiartkach

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze na najwyższych obrotach aż do uzyskania gładkiej masy, o konsystencji jogurtu.
Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni. Smażymy grubszego naleśnika lub dwa cienkie naleśniki.
Serek mieszamy z chrzanem oraz pieprzem.
Farsz wkładamy na naleśnika dodajemy łososia i pietruszkę i zawijamy go na pół i podajemy z kawałkami cytryny.

Smacznego!05:30 107 05:30WEGA - Naleśniki Pietruszkowe 1080p 1080p

Dodał: slodki_jutub

Dziś robimy coś tradycyjnego a zarazem nowego, będą to bekonowe chipsy.... z łupinek bobu! na który mamy teraz sezon!

Do przygotowania naszego przepisu potrzebujemy:
-Łupinki z dwóch szklanek bobu,
- Olej rzepakowy 3 łyżki,
- Syrop z Agawy 1 łyżka,
- Papryka Wędzona Mielona 1 łyżka,
- Sól kamienna,
- Płatki Chili 1 łyżka,

Po ugotowaniu bobu, możemy ponacinać bób i wyciskiwać farsz z którego zrobimy pastę. LINK
Olej, Paprykę, Chili i Syrop wymieszać w jednej misce. 

Zalać łupinki bobu naszą zalewą z oliwą i porządnie wymieszać.
Wyłożyć całość na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec 10-12 minut na termoobiegu w temperaturze 180 oC.
Gotowe! Nie zapomnijcie dosolić!02:50 46 02:50WEGAN - Bekonowe Chipsy - Słodki Jutub 1080p 1080p

Dodał: slodki_jutub

Witajcie kolejnym odcinku na moim kanale!
Dziś robimy Ciastka Owsiane z czekoladą!

Do przygotowania dzisiejszego przepisu potrzebujemy:
Jaja 2 sztuki,
Ksylitol 50 gram lub inny słodzik,
Roztopione masło 100 gram,
Mąka owsiana 30 gram,
Płatki owsiane 170 gram,
Garść żurawiny.

Przygotowania musimy zacząć od nagrzania piekarnia do 180 stopni ma grzanie grzałkami góra dół.
Jaja dokladnie wymieszać razem z ksylitolem.
Do masy dodajemy roztopione lecz schłodzone masło. Ważne żeby nie patrzyło.
Dodajemy mąkę owsianą i od razu możemy dołożyć płatki owsiane. Wymieszanym tak, żeby wszystko było wymieszane dokładnie. 
Do całości dodajemy żurawinę. 

Kulki formujemy za pomocą dwóch łyżeczek przekładając tak, żeby każda kulka była w miarę równa. 
Maczając łyżkę w zimnej wodzie rozduszamy kulki na płasko.

Pieczemy 15 minut w piekarniku góra dół w temperaturze 180 stopni. 

Po wyjęciu polewamy gorzką czekoladą!

Smacznego!05:55 41 05:55WEGE - Ciastka Owsiane 1080p 1080p

Dodał: slodki_jutub

Zapraszam do subkrybowania mojego kanału i pozostawienia dzwoneczka :)
Zapraszam na mój profil na patronite.pl
https://patronite.pl/slodki

Dzisiaj zrobię dla Was pyszny zdrowy omlet z daktylami i orzechami!
Składniki jakie potrzebujemy to:
Jajko 2 sztuki,
Mąka owsiana 2 łyżki,
Orzechy włoskie 1 łyżka,
Daktyle 2 sztuki,
Olej kokosowy 1 łyżeczka,
Owoce, Mięta, Mąka owsiana do posypania

Mąkę, orzechy i daktyle wrzucamy do pojemnika i przy pomocy blendera łączymy składniki. Dodajemy jajka i ponownie blendujemy. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, ustawiamy na mały płomień i całość masy wylewamy na patelnie. Smażymy po kilka minut z każdej strony aż się zarumieni. Przenosimy na talerz i na wierz kładziemy umyte owoce i miętę!03:39 32 03:39WEGE - Omlet Owsiany 1080p 1080p

Dodał: slodki_jutub

#herbalife #triblendselect #wege

Składniki na pudding:
 80 g Tri Blend Select o smaku kawowo-karmelowym
 100 g masła roślinnego
 80 g cukru trzcinowego
 200 g daktyli bez pestek
 300 ml napoju migdałowego (lub innego roślinnego)
 1 łyżka ekstraktu waniliowego
 160 g mąki
 1 łyżeczka sody oczyszczonej
 100 g posiekanych orzechów włoskich

Składniki na sos:
 50 g masła roślinnego
 100 g cukru trzcinowego
 25 ml napoju migdałowego (lub innego roślinnego)
 ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego

Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2. Utrzyj masło roślinne z cukrem na gładką masę.
3. Posiekaj daktyle jak najdrobniej i dodaj do garnka wraz z napojem migdałowym i ekstraktem waniliowym. Gotuj na wolnym ogniu przez 3-5 minut, ciągle mieszając, aż daktyle zmiękną i zaczną się rozpadać.
4. Dodaj mieszankę daktylową do masła utartego z cukrem i wymieszaj. Wsyp mąkę, sodę oczyszczoną, posiekane orzechy włoskie i Tri Blend Select o smaku kawowo-karmelowym. Dokładnie wymieszaj.
5. Wyłóż formę papierem do pieczenia.
6. Przelej do niej ciasto i zapiekaj przez 25-30 minut. Wierzch powinien być zarumieniony i suchy.
7. Sprawdź za pomocą patyczka, czy pudding jest upieczony. Jeśli na patyczku widać ślady ciasta, piecz jeszcze 5-10 minut. Odstaw do ostygnięcia.
8. Przygotuj sos: włóż wszystkie składniki do garnka i podgrzewaj na średnim ogniu, aż masło i cukier się rozpuszczą. Doprowadź do bardzo delikatnego zagotowania i pozostaw na wolnym ogniu przez 5 minut bez mieszania, w razie potrzeby zmniejszając lub zwiększając płomień.
9. Pokrój pudding na plastry i podawaj z sosem.03:55 46 03:55Wegański Pudding Toffi - Herbalife 1080p 1080p

Dodał: slodki_jutub

Chcesz skorzystać z Bezpłatnej Konsultacji?
https://forms.gle/bCFNS2gDzPJRuyNF7

Moje IG
Instagram slodki_gotuje
Strona
https://www.slodki.com.pl

Zapiekanka Makaronowa 4 porcje 

Makaron z ciecierzycy 300 g
Marchew 1 średnia
Cukinia 1 średnia
Cebula 1 średnia
Czosnek 2 ząbki
Masło 1 łyżeczka 
Sos pomidorowy:
Passata, Sól, Pieprz, Oregano.
Ser Twarogowy twardy.

Makaron gotujemy jak na opakowaniu.
Marchew oraz Cukinie kroimy na talarki lub pół talarki. Cebulę kroimy w piórka, czosnek obieramy i trzemy na tarce. Podsmażamy na maśle. 
Do naczynia żaroodpornego dajemy na cebulę z czosnkiem. Marchew z cukinią. Makaron. Sos. Ser. 

Zapiekamy 20-30 minut w 160oC.04:34 60 04:34Zapiekanka Makaronowa

Dodał: slodki_jutub

Zapraszam na moje nowe filmy!
Tutaj jakość i montaż leżą :)04:11 222 04:11Zapowiedź Kanału - Słodki Jutub 1080p 1080p

Dodał: slodki_jutub