+ Napisz wiadomość
32680 odsłon wideo
Dołączył(a): 2020-01-29
W tym krótkim filmie pokazuję 7 powodów by uczyć dzieci historii i przekazywać im wiedzę o tym jak ludzie żyli kiedyś.

Film jest skrótem artykułu
http://milma.com.pl/7-powodow-by-uczyc-dzieci-historii00:43 20 00:437 powodów by uczyć dzieci historii 720p 720p

Dodał: SylwiaMachnik

Dzisiaj zapraszam cie na kolejną pyszną podróż - tym razem na pieczoną marchewkę skropiona polewą imbirową, która pokazuję w filmie. Pyszne jako dodatek do innych dań lub przekąska. Doskonałe dla wegan i proste w przygotowaniu.

Na pieczoną marchewkę nie ma tak do końca przepisu. Bierzemy ok.kilograma jędrnej marchewki, obieramy, kroimy w słupki. Marynata to sól, pieprz, starty imbir, trochę kurkumy, przeciśnięty czosnek i oliwa. Marchewkę polewamy marynatą i pieczemy na blaszce 20-30 minut. 10 minut przed końcem pieczenia polewamy marchewkę miodem wymieszanym z cytryną lub octem jabłkowym.

Zapraszam na marchewkę z imbirem!
Zobacz także inne jesienne filmy na moim kanale!



Bardzo dziękuję, że oglądasz moje filmy! To dla mnie przyjemność tworzyć je dla Ciebie, naprawdę!

Na co dzień pracuję w bibliotece oraz prowadzę warsztaty historyczno-kulinarne dla dzieci. Jeśli chcesz bym zrobiła je dla Ciebie, napisz proszę maila na milma@op.pl

Zapraszam do moich innych filmów na Youtube oraz na stronę 
http://milma.com.pl/blog

oraz na Facebook
https://www.facebook.com/MILMA-Historia-w-kuchni-1229809943820077/

#Milma #gotowanie #kuchnia05:55 529 05:55Aromatyczna, zapiekana marchewka z imbirem! 1080p 1080p

Dodał: SylwiaMachnik

 Ebook z moimi przepisami: https://milma.com.pl/ebook

Zapraszam na błyskawiczne ciasto jabłkowe z ziarnami o niecodziennym smaku, innym, niż popularne ciasta z jabłkami.

Przepis na ciasto jabłkowe:
- 1 1/2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 1/3 szklanki oleju
- 1/3 szklanki wody mineralnej gazowanej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
- 2 jajka
- 2 duże jabłka lub 3 małe
- orzechy włoskie, pestki słonecznika, dyni, płatki migdałowe
- odrobina masła do wysmarowania tortownicy
- odrobina bułki tartej lub mąki 

Pieczemy w 160 stopniach przez 40-45 minut.



Bardzo dziękuję, że oglądasz moje filmy! To dla mnie przyjemność tworzyć je dla Ciebie, naprawdę!

Na co dzień prowadzę warsztaty historyczno-kulinarne dla dzieci i dorosłych. Jeśli chcesz bym zrobiła je dla Ciebie, napisz proszę maila na sylwiamilma@gmail.com

Obejrzyj najnowsze przepisy - http://bit.ly/MILMA-YOUTUBE
Polub fanpage by być na bieżąco - http://bit.ly/MILMA-FACEBOOK
Poczytaj nowe wpisy - http://bit.ly/MILMA-BLOG
Dołącz do listy mailowej - http://bit.ly/MILMA-EMAIL

#ciasto #jabłkowe #pieczemy05:51 90 05:51Błyskawiczne Ciasto Jabłkowe z Ziarnami 1080p 1080p

Dodał: SylwiaMachnik

Sezon na jabłka w pełni, dlatego dzisiaj kolejny przepis na ciasto z jabłkami. Tym razem z połówkami jabłek i gruszek, ale doskonale sprawdzi się także z innymi owocami.

Składniki:
-2 szklanki mąki 
-3/4 kostki masła 
-3/4 szklanki cukru 
-4 jajka 
-cukier waniliowy 
-2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 
-1 łyżeczka cynamonu 
-4 jabłka lub 2 jabłka 2 gruszki 
- opcjonalnie płatki migdałowe, suszona żurawina

Sposób wykonania:
Jajka utrzeć z cukrem, po chwili dodać masło, na końcu mąkę z proszkiem. Mąkę tylko lekko wymieszać łyżką. Jabłka obrać, przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne i ponakrawać wzdłuż. Jabłka wcisnąć do ciasta, ciasto ma dosyć zwartą konsystencję. Posypać cukrem i cynamonem, ewentualnie płatkami migdałowymi i żurawiną. Piec w 170 stopniach 50-60 minut.


------------------------------------------------------------------------------------
Dołącz do listy mailowej - http://bit.ly/MILMA-EMAIL
Ebook z moimi przepisami: https://milma.com.pl/ebook
Bardzo dziękuję, że oglądasz moje filmy! To dla mnie przyjemność tworzyć je dla Ciebie, naprawdę!

Na co dzień prowadzę warsztaty historyczno-kulinarne dla dzieci i dorosłych. Jeśli chcesz bym zrobiła je dla Ciebie, napisz proszę maila na sylwiamilma@gmail.com

Obejrzyj najnowsze przepisy - http://bit.ly/MILMA-YOUTUBE
Polub fanpage by być na bieżąco - http://bit.ly/MILMA-FACEBOOK
Poczytaj nowe wpisy - http://bit.ly/MILMA-BLOG
Dołącz do listy mailowej - http://bit.ly/MILMA-EMAIL

#ciasto #jesień #jabłka06:48 76 06:48Ciasto z połówkami owoców 1080p 1080p

Dodał: SylwiaMachnik

Dołącz do listy mailowej - http://bit.ly/MILMA-EMAIL
Ebook z moimi przepisami: https://milma.com.pl
Bardzo dziękuję, że oglądasz moje filmy! To dla mnie przyjemność tworzyć je dla Ciebie, naprawdę!

Na co dzień prowadzę warsztaty historyczno-kulinarne dla dzieci i dorosłych. Jeśli chcesz bym zrobiła je dla Ciebie, napisz proszę maila na sylwiamilma@gmail.com

Obejrzyj najnowsze przepisy - http://bit.ly/MILMA-YOUTUBE
Polub fanpage by być na bieżąco - http://bit.ly/MILMA-FACEBOOK
Poczytaj nowe wpisy - http://bit.ly/MILMA-BLOG
Dołącz do listy mailowej - http://bit.ly/MILMA-EMAIL

#Milma #gotowanie #kuchnia15:09 76 15:09Cukiniowy Live Na Początek Jesieni 720p 720p

Dodał: SylwiaMachnik

Dołącz do listy mailowej - http://bit.ly/MILMA-EMAIL

Cytrynówka:
5 cytryn eko lub dobrze sparzonych
2 łyżki miodu
1/2 szklanki cukru lub mniej
1/2 litra przegotowanej i ostudzonej wody
1/2 litra spirytusu
Cytryny kroimy ze skórką, dodajemy spirytus i miód, zostawiamy na 24 godziny.
Cedzimy przez gazę, dodajemy wodę z rozpuszczonym cukrem.
Gotowe!
Ebook z moimi przepisami: https://milma.com.pl/ebook
Bardzo dziękuję, że oglądasz moje filmy! To dla mnie przyjemność tworzyć je dla Ciebie, naprawdę!

Na co dzień prowadzę warsztaty historyczno-kulinarne dla dzieci i dorosłych. Jeśli chcesz bym zrobiła je dla Ciebie, napisz proszę maila na sylwiamilma@gmail.com

Obejrzyj najnowsze przepisy - http://bit.ly/MILMA-YOUTUBE
Polub fanpage by być na bieżąco - http://bit.ly/MILMA-FACEBOOK
Poczytaj nowe wpisy - http://bit.ly/MILMA-BLOG
Dołącz do listy mailowej - http://bit.ly/MILMA-EMAIL

#Milma #gotowanie #kuchnia14:20 88 14:20Cytrynówka I życzenia noworoczne. 720p 720p

Dodał: SylwiaMachnik

Zapraszam na szybki pomysł na czerwoną kapustę na ciepło, idealną do obiadu!

Dołącz do listy mailowej - http://bit.ly/MILMA-EMAIL
Ebook z moimi przepisami: https://milma.com.pl/ebook
Bardzo dziękuję, że oglądasz moje filmy! To dla mnie przyjemność tworzyć je dla Ciebie, naprawdę!

Na co dzień prowadzę warsztaty historyczno-kulinarne dla dzieci i dorosłych. Jeśli chcesz bym zrobiła je dla Ciebie, napisz proszę maila na sylwiamilma@gmail.com

Obejrzyj najnowsze przepisy - http://bit.ly/MILMA-YOUTUBE
Polub fanpage by być na bieżąco - http://bit.ly/MILMA-FACEBOOK
Poczytaj nowe wpisy - http://bit.ly/MILMA-BLOG
Dołącz do listy mailowej - http://bit.ly/MILMA-EMAIL

#Milma #gotowanie #kuchnia #surówki #czerwonakapusta04:07 80 04:07Czerwona kapusta na ciepło 1080p 1080p

Dodał: SylwiaMachnik

01:05 20 01:05Domowa Apteczka - Czarna Porzeczka 1080p 1080p

Dodał: SylwiaMachnik

W tym filmie pokazuję jak wyglądają pędy sosny i mówię jak zrobić nalewkę z tej rośliny.01:15 16 01:15Domowa Apteczka - Pędy sosny 1080p 1080p

Dodał: SylwiaMachnik

Pierwszy film z mojego ogródka! Zaczynam cykl Domowa Apteczka w którym będę pokazywała jak w naszym ogródku można wyhodować lekarstwa. Dzisiaj o forsycji! Zachęcam do komentowania i udostępniania :)

Forsycja to wspaniałe źródło rutyny, znanej z małych tabletek na odporność. Bardzo polecam, bo to i naturalna i zdrowa odmiana znanych wspomagaczy.

Mój blog: http://milma.com.pl/blog01:54 26 01:54Domowa Apteczka - forsycja na odporność 1080p 1080p

Dodał: SylwiaMachnik

#gotowanie #kuchnia #przepis
W tym filmie pokazuję jak prosto można zrobić swój własny przecier pomidorowy. Bez porównania lepszy niż te kupny, a wraz z przepisem na ekojarzynkę stanowią idealną parę do robienia szybkiej zupy pomidorowej.

Czas gotowania pomidorów jest zależny od gęstości jaką chcecie uzyskać. 

Zakrętki do przecieru z pomidorów muszą być bardzo czyste.
---------------------------------------------------------------------
Bardzo dziękuję, że oglądasz moje filmy! To dla mnie przyjemność tworzyć je dla Ciebie, naprawdę!

Na co dzień pracuję w bibliotece oraz prowadzę warsztaty historyczno-kulinarne dla dzieci. Jeśli chcesz bym zrobiła je dla Ciebie, napisz proszę maila na milma@op.pl

Zapraszam do moich innych filmów na Youtube oraz na stronę 
http://milma.com.pl/blog

oraz na Facebook
https://www.facebook.com/MILMA-Historia-w-kuchni-1229809943820077/03:35 43 03:35Domowy, naturalny przecier pomidorowy 1080p 1080p

Dodał: SylwiaMachnik