+ Napisz wiadomość
22640 odsłon wideo
Dołączył(a): 2022-11-30
Foldery
00:15 13 00:151 listopada 2023

Dodał: milenaszewa

Edytuj z InShot: https://inshotshare.app00:54 48 00:541 lutego 2024

Dodał: milenaszewa

Created by InShot:https://inshotapp.page.link/YTShare00:35 28 00:352 listopada 2023

Dodał: milenaszewa

00:15 23 00:153 listopada 2023

Dodał: milenaszewa

00:15 4 00:153 października 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 8 00:153 października 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 23 00:153 sierpnia 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 9 00:154 października 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 9 00:154 października 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 63 00:156 lutego 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 19 00:157 marca 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 21 00:1510 listopada 2023

Dodał: milenaszewa

00:15 46 00:1513 maja 2023

Dodał: milenaszewa

00:15 45 00:1513 maja 2023

Dodał: milenaszewa

00:15 10 00:1513 października 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 42 00:1514 maja 2023

Dodał: milenaszewa

00:37 47 00:3714 maja 2023

Dodał: milenaszewa

00:15 16 00:1515 sierpnia 2024

Dodał: milenaszewa

00:58 19 00:5815 sierpnia 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 23 00:1516 lutego 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 38 00:1516 maja 2023

Dodał: milenaszewa

00:15 6 00:1520 lipca 2024

Dodał: milenaszewa

00:15 21 00:1526 marca 2024

Dodał: milenaszewa

Edytuj z InShot: https://inshotshare.app00:40 36 00:4029 stycznia 2024 720p 720p

Dodał: milenaszewa

Witam! # 
Adżika to przysmak popularny przede wszystkim w Gruzji, Abchazji,  Turcji. Jest to pikantna pasta, której głównymi składnikami są papryka i pomidory.  Świetnie nadaje się jako dodatek do różnych dań, zarówno zup, jak i dań głównych, zwłaszcza mięsnych.
Dzisiaj proponuję moją wersję bardzo smacznej adżiki na surowo, czyli nie gotowanej. Tak że to nie jest na zimę, a dla jedzenia teraz. Ale w lodówce może postać z parę tygodni. 

2 kg pomidorów
1 kg papryki
1 kg śliwek
0,5 kg cebuli
200 gr ostrej papryki 
1 główkę czosnku, pęczek pietruszki.
Sól 2 łyżki
cukier 1 łyżkę, bo śliwki są słodkie.
1 łyżka ocet balsamiczny.
Ja wypróbowałam pierwszy raz swój robot planetarny - jestem zadowolona.04:00 14 04:00Adżika ze śliwkami na surowo. 720p 720p

Dodał: milenaszewa

00:15 24 00:15Armenia

Dodał: milenaszewa

Witam! 

Bardzo smaczne i delikatne ciasto wielkanocne wykonane z maślanego ciasta drożdżowego, przeplatane masłem i  cynamonem z cukrem.  Mini  Kraffin w moim wykonaniu. 
Aby przygotować ciasto wielkanocne Kraffin: 
Ciepłe mleko-200 g
Jajka-3 szt.
Cukier-70 g
Olejek waniliowy i cytrynowy
Drożdże-7 g
Masło o temperaturze pokojowej-60 g
Sól - 1/4 łyżeczki
Mąka-około 650 g ( możesz potrzebować trochę więcej lub trochę mniej; nie dodawaj zbyt dużej ilości mąki, w przeciwnym razie ciasto nie będzie lekkie)

Do smarowania: 
Miękkie masło 82% - 50 g
Cynamon 1l+cukier1ł
 w piekarniku ciasto ma być przy 180 st. 35-45 minut,08:47 17 08:47Babeczki Wielkanocne, Kraffin, 720p 720p

Dodał: milenaszewa

Witam! 
Bardzo się cieszę, że zainteresował cię mój kanał. 
Jest dużo sposobów na przyrządzenie takiego dodatku do chleba czy do jajecznicy. Wypróbowałam ten sposób i nam smakuję. 
Sól ma być kamienna - 300-400 gr na 1 kg boczku. 
A do tego 
+czosnek 1 łyżka. 
+papryka słodka 1 ł, 
+kolendra mielona (nasiona) 1 mała łyżeczka.
PO 5 dniach w lodówce można spożywać.03:06 20 03:06Boczek w soli 720p 720p

Dodał: milenaszewa