Foldery
Składniki:
masło [1 kostka] (250 gram   ,
kakao [3 łyżki , i  łyżka nutelli)
woda [7 łyżek]
cukier [1.5 szklanki]
jajka [3 szt.]
proszek do pieczenia [3 łyżeczki]
mąka [1.5 szklanki]
Przygotowanie:
W garnuszku, na niewielkim ogniu rozpuszczamy masło, cukier,wodę, kakao i nutellę. Zagotowujemy.  Robimy z tego polewę,  studzimy.  

MASA BIAŁA: 
W tym czasie przygotowujemy krem. Do rondelka wlewamy serek  mascarpone (400ml) i wkładamy białe środki z ciastek OREO z  czekoladą . Wstawiamy na ogień i podgrzewamy aż do rozpuszczenia się kremu z ciastek. Masę studzimy. W między czasie kremówkę (300g) ubijamy na sztywną pianę. Cienkim strumieniem wlewamy wystudzoną masę mleczną i miksujemy na wolnych obrotach, wlewamy aromat cytrynowy. Gdy składniki się połączą dodajemy rozpuszczoną w mleku i przestudzoną żelatynę, dokładnie mieszamy i masę wylewamy na spód ciastkowy. Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki do stężenia.
oddzielamy żółtka od białek. 
Do jednej miski wbijamy żółtka, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i przestudzoną masę kakaową. Dokładnie mieszamy. 
W drugiej misce ubijamy na sztywno białka.
Dodajemy białka do ciasta i delikatnie mieszamy. Wlewamy ciasto do posmarowanej masłem i wysypanej mąką keksówki i wstawiamy na ok. 40 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.18:32 154 18:32Ciasto Oreo 1080p 1080p

Dodał: lukaszarturmateusz

Witam pokazujęmy wam delifinarum na Ukrainie jak ludzzie potrafią wytrenować zwiężęnta piękny widok jak zwiężenta są tak wyszkolone takie coś to zdumiewa mam nadzieje że film wam się spodoba 01:13:04 289 01:13:04Delfinarium na Ukrainie 720p 720p

Dodał: lukaszarturmateusz

Do przygotowania delicji potrzebne są następujące produkty dwa opakowania galaretek dwa opakowania okrągłych biszkoptów dwa opakowania polewy czekoladowej 



Wykonanie rozrobić galaretki  wylać na blaszkę aby miała jeden centymetr włożyć  do lodówki żeby zastygła po za stygnięciu wykrawać literatką układać krążki na biszkopty.
Polewę włożyć do gorącej wody żeby była płynna. Polewę polewać po ciastkach. smacznego. 

Dziękujemy za uwagę proszę pisać co w następnym odcinku może być

Gogle plus
https://plus.google.com/102049360104161022432

Nasza Grupa na Fb
https://www.facebook.com/groups/1244301298957812/

 Nasz You Tube
https://www.youtube.com/channel/UCueH8z64l2D9Manbu2If1dg

Nasza Strona na Facebooku
https://www.facebook.com/kombinujemy/?ref=bookmarks04:53 222 04:53Domowe delicje 720p 720p

Dodał: lukaszarturmateusz

Prośimy o suby i o lajuki i komentowanie i zasawanie pytań na Asku

Kuba Artur Mati i Lukash ekipa informujemy państwa że już Kuba będzie w następnych fimach02:19 75 02:19Informacja na temat subuw 720p 720p

Dodał: lukaszarturmateusz

Prośimy o suby i o lajuki i komentowanie i zasawanie pytań na Asku

Kuba Artur Mati i Lukash ekipa informujemy państwa że już Kuba będzie w następnych fimach02:19 101 02:19Informacja na temat subuw 720p 720p

Dodał: lukaszarturmateusz

Przepis 

dwie szklanki mąki 
jedna łyżeczka proszku do pieczenia
dwie łyżeczki cukru wanilioowego
pół szklanki cukru  
pół łyżeczki soli
jedna szklanka mleka
jedno jajko 
pół szklanki oleju 
czekolada w kostkach   

Sposób przygotowania 
suche skladniki mieszamy razem w misce. Jajo, olej, mleko dodajemy do masy i dokładnie
mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową forme do mufinek 
wykładamy papierowymi papilotkami. Wypełniamy foremki kostką czekolady i zalewamy 
ciastem do wysokości około 1 centymetr. Foremke wstawiamy do nagrzanego piekarnika i 
pieczemy około 20 minut. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno 
są upieczone za pomocą patyczka do szaszłyków. życzymy smacznego!  

Gogle plus
https://plus.google.com/102049360104161022432 

You Tube
https://www.youtube.com/channel/UCueH8z64l2D9Manbu2If1dg

Nasza grupa na Facebooku
https://www.facebook.com/groups/1244301298957812/

 Facebook strona
https://www.facebook.com/kombinujemy/05:32 319 05:32Muffinki 1080p 1080p

Dodał: lukaszarturmateusz

Piwo śmietankowe Napuj dla 2 uch osób

przepisówek 
6 krówek 
1 szklanka mleka
pół szklanki wody 
1 łyżeczka cukier waniliowy
1 łyżeczka cynamonu 

sposób przygotowania
rozpuścić w 1 szklance krówki dodać 1 łyżeczke cynamonu 
łyżeczkke cukru waniliowego wszystko wymieszać i dodać mleko
ozdobić bitą śmietaną i kawałkami czekolady i podawać na ciepło 
życzymy smacznego napoju08:55 65 08:55Piwo Śmietankowe 720p 720p

Dodał: lukaszarturmateusz

W szkole dzieją się różne rzeczy a równierz różne sytuacje różne okoliczności i nawet w szkole znajdzie siię miłość 


przedstawiam wam swój film w którym scenariusz napisałem sam mam nadzie że film będzie się wam podobał zapraszam do obejrzenia filmu
 
a równiesz dziękuję pani Ani B za sklejenie filmu w całość i za przygotowanie filmu dziękuje serdecznie 

a równiesz dzienkuję osobom kture wystopiły w tym filmie
Piotrkowi Arturowi Dawidowi Natali Justynie Paulinie Dominice Weronice Mariuszowi Kamilii  dziękuje że wystopiliście w tym filmie 



Dziękuję panu Łukaszowi za przywiezienie całego swojego sprzęntu aby ten film mógł powstać dziękuje serdecznie

dawajcie suby dawajcie komentarze lajkujcie już w krudce nowy film11:13 397 11:13Przerwa na Miłość 720p 720p

Dodał: lukaszarturmateusz

Film powstał na świerzym powietrzu była dobra kiełbasa ziemniaki upieczone było dużo śmiechu dziękujemy kuzynce artura za cheallange prosimy o więcej pomysłów dziękujemy za uwagę 04:36 122 04:36Robimy ognisko 720p 720p

Dodał: lukaszarturmateusz

Składniki na biszkopt:

    5 jajek
    3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków
    3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej)
    1/4 szklanki mąki ziemniaczanej

/uwaga: szklanka o pojemności 250 ml/

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę i skrobię przesiać.

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę (uważając, by ich nie 'przebić'). Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając.

Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać do przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, by składniki się połączyły. Składniki wmieszane szpatułką spowodują, że biszkopt będzie bardzo puszysty i wypełni formę wyrastając do wysokości jej boków. Wymieszanie składników szpatułką jest również metodą najbezpieczniejszą, nie należy mieszać przy pomocy miksera.

Tortownicę o średnicy 23 - 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka.

Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 cm upuścić je (w formie) na podłogę, wystudzić w temperaturze pokojowej. Wystudzony, przekroić na 3 - 4 blaty.

Uwaga: boki biszkoptu oddzielamy nożykiem od formy dopiero po jego wystudzeniu.

Co robić, jeśli biszkopt nie wyrasta lub opada po upieczeniu? 

Prześledź sposób wykonania, co mogłeś zrobić inaczej? Czy dobrze odmierzyłeś mąkę i pozostałe składniki? Może użyłeś innej mąki niż pszennej? Czy prawidłowo ubiłeś białka (nie przebiłeś)? A może mało delikatnie wymieszałeś je z pozostałymi składnikami i białka opadły? Biszkopt jest bez dodatku proszku do pieczenia i rośnie tylko dzięki prawidłowo ubitym białkom. 

Smacznego :-).

masa kremówka śmietanka 30 
cukier puder 2 łyżki 
serek mascarpone 
ubić śmietankę 30 ma bitą śmietane dodać cukru pudru daać serek mascarpone dodać żelatynę razem wymieszać nakładać na biszkopt roztopić tort według swojego upodobania smacznego.14:51 168 14:51Tort urodzinowy Artura 720p 720p

Dodał: lukaszarturmateusz

pierwszy próbny live21:44 137 21:44pytania i odpowiedzi od widzów 720p 720p

Dodał: lukaszarturmateusz

Zyczymy wszystkim mamom wiele uśmiechu zawsze wesołej rodziny14:56 76 14:56Życzenia z okazji dnia Mamy 720p 720p

Dodał: lukaszarturmateusz