+ Napisz wiadomość
389617 odsłon wideo
Dołączył(a): 2019-09-04
 Miękkie liście kapusty, wypełnione mieszanką aromatycznych grzybów (prawdziwki, podgrzybki pieczark i dobrze ugotowanej kaszy gryczanej   idealnie pasują do tej wegetariańskiej wersji.
Dusiłem  je w żeliwnym garnku, co nadaje potrawie ten głęboki, przydymiony aromat i pięknie scala wszystkie smaki. Sos grzybowy podkręcił całość na wyższy poziom.  Brzmi jak uczta, która smakuje jak domowa tradycja w nowoczesnej odsłonie!

garnek -  https://www.garneczki.pl/produkty/?searcherskottsberg
garnek - https://allegro.pl/uzytkownik/swiatkuchni__com?stringskottsberg

składniki: 
15 liści kapusty 
2 garści suszonych grzybów
600g ziemniaków
350g pieczarek
2 cebule
1 jajo
300g kaszy gryczanej 
sól, pieprz do smaku08:30 1 08:30Jarskie gołąbki / Oddaszfartucha 1080p 1080p

Dodał: ODDASZFARTUCHA

INSTAGRAM :  https://www.instagram.com/oddaszfartucha/?hlpl

FB :   https://www.facebook.com/pg/Tomasz-Strzelczyk-Oddaszfartucha-YouTube-1454548041521360/posts/

WSPARCIE KANAŁU   https://www.youtube.com/channel/UCHnTiRefXHNhLfr-vEF7ZLQ/join

https://www.cda.pl/ODDASZFARTUCHA/vfilm

składniki:
600g mięsa 
500g kapusty 
1 cebula 
2 ząbki czosnku 
1 marchewka 
2 łyżki koncentratu pomidorowego
150 ml bulionu warzywnego
1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
2 łyżeczki majeranku
sól,pieprz do smaku03:20 161 03:20Kapusta z mięsem / Oddaszfartucha 1080p 1080p

Dodał: ODDASZFARTUCHA