+ Napisz wiadomość
3107853 odsłon wideo
Dołączył(a): 2018-02-16
Jeśli podobają Ci się moje filmy i chcesz dowiedzieć się więcej, zasubskrybuj mój kanał! 
http://www.youtube.com/user/naukatolubie?sub_confirmation=1
Facebook: www.facebook.com/naukatolubie

Podobno drugą najłatwiejszą rzeczą w kuchni, po zagotowaniu wody, jest zrobienie jajka na twardo. Z wodą być może się zgadza, ale z jajkiem na pewno nie. 

Czas gotowania jajka na miękko jest uzależniony od wielkość i wieku jajka, ciśnienia i dokładnego składu wody. Dla świeżego, średniej wielkości jajka ten czas na poziomie morza wynosi 3 minuty i 30 sekund. Po tym czasie zaczyna ścinać się żółtko. 
Jak przegapimy, pozostaje ugotowanie na twardo... Niby tak, ale nie wolno jajka w gotującej się wodzie trzymać zbyt długo. 

TOP 10
Godzina dla Ziemi? Bez sensu
https://www.youtube.com/watch?v=aZybPtG5Vwk
Co jemy w parówce?
http://www.youtube.com/watch?v=2GSRI-B6ZjQ
Długo o maturze z polskiego 2013
http://www.youtube.com/watch?v=sZoPq4yET0Q 
Barbie okiem fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=AIfSKIyR8iQ
Jajko usmażone w samochodzie
http://www.youtube.com/watch?v=DxqKoPYD_RY
Jajka które świecą
http://www.youtube.com/watch?v=jM6WYuD2DCc
Tenis okiem fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=eTkX5TXrG4o
Jak zrobić herbatę w worku?
http://www.youtube.com/watch?v=f1MApPLjjTY
Zrobieni w horoskop
http://www.youtube.com/watch?v=AzeKqNaKsAE
Samochód jak ryba
http://www.youtube.com/watch?v=ll3K1vp0IMI
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozostałe filmy (PLAYLISTY):

Fizyk o naturze:
http://www.youtube.com/watch?v=I1-d0VtiIY8&list=PLDPzuM2MRz8UEdsA2T7-VeBUuOqddC7SM

Okiem Fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=AzeKqNaKsAE&list=PLDPzuM2MRz8Wx6zOE9PBHIgcYanyv3_Jp

Nauka w kuchni:
http://www.youtube.com/watch?v=grFy7EWVXBY&list=PLDPzuM2MRz8X93hSOl7DOgD4v8f2ptwBo

Z gościnnym udziałem
http://www.youtube.com/watch?v=F4pOox9E5Ww&list=PLDPzuM2MRz8VNkJ4zeTr6tLaIR2zJ-Rb003:27 18225 03:27Ale jaja! - Nauka. To lubię. 720p 720p

Dodał: NaukaToLubie

Jeśli podobają Ci się moje filmy i chcesz dowiedzieć się więcej, zasubskrybuj mój kanał! 
http://www.youtube.com/user/naukatolubie?sub_confirmation=1
Facebook: www.facebook.com/naukatolubie


Niektórzy producenci w ogóle nie dodają mięsa do produkowanych przez siebie parówek. Skoro tam nie ma mięsa, co jemy w parówce?

TOP 10
Mięso jest zdrowe!
http://www.youtube.com/watch?v=grFy7EWVXBY
Co jemy w parówce?
http://www.youtube.com/watch?v=2GSRI-B6ZjQ
Długo o maturze z polskiego 2013
http://www.youtube.com/watch?v=sZoPq4yET0Q 
Barbie okiem fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=AIfSKIyR8iQ
Jajko usmażone w samochodzie
http://www.youtube.com/watch?v=DxqKoPYD_RY
Jajka które świecą
http://www.youtube.com/watch?v=jM6WYuD2DCc
Tenis okiem fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=eTkX5TXrG4o
Jak zrobić herbatę w worku?
http://www.youtube.com/watch?v=f1MApPLjjTY
Zrobieni w horoskop
http://www.youtube.com/watch?v=AzeKqNaKsAE
Samochód jak ryba
http://www.youtube.com/watch?v=ll3K1vp0IMI
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozostałe filmy (PLAYLISTY):

Fizyk o naturze:
http://www.youtube.com/watch?v=I1-d0VtiIY8&list=PLDPzuM2MRz8UEdsA2T7-VeBUuOqddC7SM

Okiem Fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=AzeKqNaKsAE&list=PLDPzuM2MRz8Wx6zOE9PBHIgcYanyv3_Jp

Nauka w kuchni:
http://www.youtube.com/watch?v=grFy7EWVXBY&list=PLDPzuM2MRz8X93hSOl7DOgD4v8f2ptwBo

Z gościnnym udziałem
http://www.youtube.com/watch?v=F4pOox9E5Ww&list=PLDPzuM2MRz8VNkJ4zeTr6tLaIR2zJ-Rb002:26 18175 02:26Co jemy w parówce? - Nauka. To lubie 720p 720p

Dodał: NaukaToLubie

Jeśli podobają Ci się moje filmy zasubskrybuj mój kanał! 
http://www.youtube.com/user/naukatolubie?sub_confirmation=1
Facebook: www.facebook.com/naukatolubie

Większość z nas go nienawidzi. Niektórym na jego widok zbiera się na wymioty. Kożuch na mleku, co to takiego i jak powstaje?

Głównym białkiem w mleku jest kazeina, która jest odporna na wysoką temperaturę. Niektóre białka w temperaturze powyżej 65 st C ulegają jednak denaturacji, czyli ścinają się. Tak jak białko jajka ścina się na rozgrzanej patelni. Te ścięte białka, głównie laktoalbumina otaczają maleńkie drobinki tłuszczu i sklejają je z sobą. Tłuszcz jest lżejszy od wody, stąd wypływa na powierzchnię podgrzewanego mleka i tworzy tam elastyczną błonę. Ta błona jest tym grubsza im dłużej trwa podgrzewanie i im więcej tłuszczu było w mleku. 


TOP 10
Co jemy w parówce?
http://www.youtube.com/watch?v=2GSRI-B6ZjQ
Ludzki magnetyzm. O co chodzi?
https://youtu.be/M6BHW5o0rwQ
Dlaczego sól roztapia lód?
https://youtu.be/Renyj0UEa1I
Jak widzą zwierzęta? - Nauka. To lubię.
https://youtu.be/PQaLPSVoqAk
6 sposobów na oszczędność prądu
https://www.youtube.com/watch?v=zUrhnFc0LMk
Papierosy są do d.py!
https://www.youtube.com/watch?v=18r2Hc6LXoQ
Jajka które świecą
http://www.youtube.com/watch?v=jM6WYuD2DCc
Coś mnie ścisnęło - Nauka. To lubię.
https://youtu.be/2_zGbsI8JMc
Ziemia wiruje! Szejku- Nauka. To lubię.
https://youtu.be/ONKGge6fzBM
Barbie okiem fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=AIfSKIyR8iQ

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozostałe filmy (PLAYLISTY):

Fizyk o naturze:
http://www.youtube.com/watch?v=I1-d0VtiIY8&list=PLDPzuM2MRz8UEdsA2T7-VeBUuOqddC7SM

Okiem Fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=AzeKqNaKsAE&list=PLDPzuM2MRz8Wx6zOE9PBHIgcYanyv3_Jp

Nauka w kuchni:
http://www.youtube.com/watch?v=grFy7EWVXBY&list=PLDPzuM2MRz8X93hSOl7DOgD4v8f2ptwBo

Z gościnnym udziałem
http://www.youtube.com/watch?v=F4pOox9E5Ww&list=PLDPzuM2MRz8VNkJ4zeTr6tLaIR2zJ-Rb002:33 17688 02:33Czym jest kożuch na mleku? - Nauka. To lubię. 1080p 1080p

Dodał: NaukaToLubie

Jeśli podobają Ci się moje filmy i chcesz dowiedzieć się więcej, zasubskrybuj mój kanał! 
http://www.youtube.com/user/naukatolubie?sub_confirmation=1
Facebook: www.facebook.com/naukatolubie


Podobno niektórzy potrafią przypalić nawet wodę. I coś w tym jest. Dlaczego potrawy przywierają do patelni? 

W metalach część elektronów jest swobodnych, nie są związane z jądrem atomowym. I to te wolne elektrony odpowiedzialne są za przywieranie potraw do patelni. Elektrony z metalowej powierzchni biorą udział w budowie wiązań chemicznych głównie z cząsteczkami wody zawartymi w produktach żywnościowych. Te wiązania są na tyle silne, że rozerwanie ich stanowi wyzwanie. 


TOP 10
Godzina dla Ziemi? Bez sensu
https://www.youtube.com/watch?v=aZybPtG5Vwk
Co jemy w parówce?
http://www.youtube.com/watch?v=2GSRI-B6ZjQ
6 sposobów na oszczędność prądu
https://www.youtube.com/watch?v=zUrhnFc0LMk
Długo o maturze z polskiego 2013
http://www.youtube.com/watch?v=sZoPq4yET0Q 
Jajka które świecą
http://www.youtube.com/watch?v=jM6WYuD2DCc
Czym jest płomień?
https://www.youtube.com/watch?v=ZUI46Ji62Sw
Barbie okiem fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=AIfSKIyR8iQ
Papierosy są do d.py!
https://www.youtube.com/watch?v=18r2Hc6LXoQ
Skok o tyczce okiem fizyka
https://www.youtube.com/watch?v=mkPS5UzkOO0
Jajko usmażone w samochodzie
http://www.youtube.com/watch?v=DxqKoPYD_RY
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozostałe filmy (PLAYLISTY):

Fizyk o naturze:
http://www.youtube.com/watch?v=I1-d0VtiIY8&list=PLDPzuM2MRz8UEdsA2T7-VeBUuOqddC7SM

Okiem Fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=AzeKqNaKsAE&list=PLDPzuM2MRz8Wx6zOE9PBHIgcYanyv3_Jp

Nauka w kuchni:
http://www.youtube.com/watch?v=grFy7EWVXBY&list=PLDPzuM2MRz8X93hSOl7DOgD4v8f2ptwBo

Z gościnnym udziałem
http://www.youtube.com/watch?v=F4pOox9E5Ww&list=PLDPzuM2MRz8VNkJ4zeTr6tLaIR2zJ-Rb002:31 19474 02:31Dlaczego jedzenie przywiera? - Nauka. To lubię. 1080p 1080p

Dodał: NaukaToLubie

Jeśli podobają Ci się moje filmy i chcesz dowiedzieć się więcej, zasubskrybuj mój kanał! 
http://www.youtube.com/user/naukatolubie?sub_confirmation=1
Facebook: www.facebook.com/naukatolubie

Wydaje się, że wszystko jest jasne. Z przepisu odczytujesz składniki, wrzucasz wszystko do miski, mieszasz i... nic z tego nie wychodzi. Przy pieczeniu ciasta istotne są nie tylko składniki, ale także kolejność i warunki ich dodawania. Pieczenie ciasta to w zasadzie praca laboratoryjna. Przemiany chemiczne i fizyczne muszą zachodzić w odpowiednim porządku. 
No to w takim razie po kolei. Po co do ciasta dodaje się mąki, cukru, jajek, masła i drożdży albo proszku do pieczenia?

TOP 10
Godzina dla Ziemi? Bez sensu
https://www.youtube.com/watch?v=aZybPtG5Vwk
Co jemy w parówce?
http://www.youtube.com/watch?v=2GSRI-B6ZjQ
6 sposobów na oszczędność prądu
https://www.youtube.com/watch?v=zUrhnFc0LMk
Długo o maturze z polskiego 2013
http://www.youtube.com/watch?v=sZoPq4yET0Q 
Jajka które świecą
http://www.youtube.com/watch?v=jM6WYuD2DCc
Czym jest płomień?
https://www.youtube.com/watch?v=ZUI46Ji62Sw
Barbie okiem fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=AIfSKIyR8iQ
Papierosy są do d.py!
https://www.youtube.com/watch?v=18r2Hc6LXoQ
Skok o tyczce okiem fizyka
https://www.youtube.com/watch?v=mkPS5UzkOO0
Jajko usmażone w samochodzie
http://www.youtube.com/watch?v=DxqKoPYD_RY
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozostałe filmy (PLAYLISTY):

Fizyk o naturze:
http://www.youtube.com/watch?v=I1-d0VtiIY8&list=PLDPzuM2MRz8UEdsA2T7-VeBUuOqddC7SM

Okiem Fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=AzeKqNaKsAE&list=PLDPzuM2MRz8Wx6zOE9PBHIgcYanyv3_Jp

Nauka w kuchni:
http://www.youtube.com/watch?v=grFy7EWVXBY&list=PLDPzuM2MRz8X93hSOl7DOgD4v8f2ptwBo

Z gościnnym udziałem
http://www.youtube.com/watch?v=F4pOox9E5Ww&list=PLDPzuM2MRz8VNkJ4zeTr6tLaIR2zJ-Rb004:55 20661 04:55Fizyk piecze ciasto! - Nauka. To lubię. 720p 720p

Dodał: NaukaToLubie

Jeśli podobają Ci się moje filmy i chcesz dowiedzieć się więcej, zasubskrybuj mój kanał! 
http://www.youtube.com/user/naukatolubie?sub_confirmation=1
Facebook: www.facebook.com/naukatolubie

Słońce wysyła w kierunku Ziemi bardzo dużą ilość energii. Duża jej część jest odbijana z powrotem w przestrzeń kosmiczną. Ale nawet to co zostaje wystarczy by "utrzymać" przy życiu nas i wszystkie ziemskie rośliny. I nawet coś więcej. Na słońcu można gotować! Nie tylko w Afryce ale także u nas. I to cały rok!

Jak ktoś ma wątpliwości, niech wpada do Poznania, do pierwszej restauracji solarnej w Polsce.

TOP 10
Godzina dla Ziemi? Bez sensu
https://www.youtube.com/watch?v=aZybPtG5Vwk
Co jemy w parówce?
http://www.youtube.com/watch?v=2GSRI-B6ZjQ
6 sposobów na oszczędność prądu
https://www.youtube.com/watch?v=zUrhnFc0LMk
Długo o maturze z polskiego 2013
http://www.youtube.com/watch?v=sZoPq4yET0Q 
Jajka które świecą
http://www.youtube.com/watch?v=jM6WYuD2DCc
Czym jest płomień?
https://www.youtube.com/watch?v=ZUI46Ji62Sw
Barbie okiem fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=AIfSKIyR8iQ
Papierosy są do d.py!
https://www.youtube.com/watch?v=18r2Hc6LXoQ
Skok o tyczce okiem fizyka
https://www.youtube.com/watch?v=mkPS5UzkOO0
Jajko usmażone w samochodzie
http://www.youtube.com/watch?v=DxqKoPYD_RY
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozostałe filmy (PLAYLISTY):

Fizyk o naturze:
http://www.youtube.com/watch?v=I1-d0VtiIY8&list=PLDPzuM2MRz8UEdsA2T7-VeBUuOqddC7SM

Okiem Fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=AzeKqNaKsAE&list=PLDPzuM2MRz8Wx6zOE9PBHIgcYanyv3_Jp

Nauka w kuchni:
http://www.youtube.com/watch?v=grFy7EWVXBY&list=PLDPzuM2MRz8X93hSOl7DOgD4v8f2ptwBo

Z gościnnym udziałem
http://www.youtube.com/watch?v=F4pOox9E5Ww&list=PLDPzuM2MRz8VNkJ4zeTr6tLaIR2zJ-Rb002:43 18704 02:43Gotowanie na słońcu - Nauka. To lubię. 720p 720p

Dodał: NaukaToLubie

Wiecie o tym, że już dzisiaj można zjeść kawałek mięsa, który nigdy nie był częścią żadnego zwierzęcia? Mięso to - w skrócie - komórki mięśniowe. A co gdyby je namnażać na laboratoryjnej szalce? Wtedy mamy sztuczne mięso. Jak smakuję? Jak wygląda? Ile kosztuje? 

Jeśli podobają Ci się moje filmy zasubskrybuj mój kanał! 
http://youtube.com/naukatolubie?sub_confirmation=1

TOP 10
Co jemy w parówce?
http://www.youtube.com/watch?v=2GSRI-B6ZjQ
Ludzki magnetyzm. O co chodzi?
https://youtu.be/M6BHW5o0rwQ
Dlaczego sól roztapia lód?
https://youtu.be/Renyj0UEa1I
Jak widzą zwierzęta? - Nauka. To lubię.
https://youtu.be/PQaLPSVoqAk
6 sposobów na oszczędność prądu
https://www.youtube.com/watch?v=zUrhnFc0LMk
Papierosy są do d.py!
https://www.youtube.com/watch?v=18r2Hc6LXoQ
Jajka które świecą
http://www.youtube.com/watch?v=jM6WYuD2DCc
Coś mnie ścisnęło - Nauka. To lubię.
https://youtu.be/2_zGbsI8JMc
Ziemia wiruje! Szejku- Nauka. To lubię.
https://youtu.be/ONKGge6fzBM
Barbie okiem fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=AIfSKIyR8iQ

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozostałe filmy (PLAYLISTY):

Fizyk o naturze:
http://www.youtube.com/watch?v=I1-d0VtiIY8&list=PLDPzuM2MRz8UEdsA2T7-VeBUuOqddC7SM

Okiem Fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=AzeKqNaKsAE&list=PLDPzuM2MRz8Wx6zOE9PBHIgcYanyv3_Jp

Nauka w kuchni:
http://www.youtube.com/watch?v=grFy7EWVXBY&list=PLDPzuM2MRz8X93hSOl7DOgD4v8f2ptwBo

Z gościnnym udziałem
http://www.youtube.com/watch?v=F4pOox9E5Ww&list=PLDPzuM2MRz8VNkJ4zeTr6tLaIR2zJ-Rb006:03 8477 06:03Jak smakuje sztuczne mięso? 1080p 1080p

Dodał: NaukaToLubie

Jeśli podobają Ci się moje filmy zasubskrybuj mój kanał! 
http://www.youtube.com/user/naukatolubie?sub_confirmation=1
Facebook: http://www.facebook.com/naukatolubie

Plastik z mleka? TAK! W bardzo prosty sposób, w domowych warunkach, można zrobić plastik z mleka. Potem można go dać do dowolnej formy do wyschnięcia i po kilku godzinach mamy plastikowe przedmioty. Spróbujcie, nie trwa to więcej niż... kilka minut.

TOP 10
Co jemy w parówce?
http://www.youtube.com/watch?v=2GSRI-B6ZjQ
Ludzki magnetyzm. O co chodzi?
https://youtu.be/M6BHW5o0rwQ
Dlaczego sól roztapia lód?
https://youtu.be/Renyj0UEa1I
Jak widzą zwierzęta? - Nauka. To lubię.
https://youtu.be/PQaLPSVoqAk
6 sposobów na oszczędność prądu
https://www.youtube.com/watch?v=zUrhnFc0LMk
Papierosy są do d.py!
https://www.youtube.com/watch?v=18r2Hc6LXoQ
Jajka które świecą
http://www.youtube.com/watch?v=jM6WYuD2DCc
Coś mnie ścisnęło - Nauka. To lubię.
https://youtu.be/2_zGbsI8JMc
Ziemia wiruje! Szejku- Nauka. To lubię.
https://youtu.be/ONKGge6fzBM
Barbie okiem fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=AIfSKIyR8iQ

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozostałe filmy (PLAYLISTY):

Fizyk o naturze:
http://www.youtube.com/watch?v=I1-d0VtiIY8&list=PLDPzuM2MRz8UEdsA2T7-VeBUuOqddC7SM

Okiem Fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=AzeKqNaKsAE&list=PLDPzuM2MRz8Wx6zOE9PBHIgcYanyv3_Jp

Nauka w kuchni:
http://www.youtube.com/watch?v=grFy7EWVXBY&list=PLDPzuM2MRz8X93hSOl7DOgD4v8f2ptwBo

Z gościnnym udziałem
http://www.youtube.com/watch?v=F4pOox9E5Ww&list=PLDPzuM2MRz8VNkJ4zeTr6tLaIR2zJ-Rb005:52 12454 05:52Jak zrobić plastik z mleka? - Nauka. To lubię. 1080p 1080p

Dodał: NaukaToLubie

Jeśli podobają Ci się moje filmy zasubskrybuj mój kanał! 
http://www.youtube.com/user/naukatolubie?sub_confirmation=1
Facebook: http://www.facebook.com/naukatolubie


Po nam woda? Dlaczego woda, ciekła woda, jest warunkiem koniecznym do zaistnienia życia? Ciekawe czy wiesz? ;-)

Polecam akcję: https://kropladokropli.org.pl


TOP 10
Co jemy w parówce?
http://www.youtube.com/watch?v=2GSRI-B6ZjQ
Ludzki magnetyzm. O co chodzi?
https://youtu.be/M6BHW5o0rwQ
Dlaczego sól roztapia lód?
https://youtu.be/Renyj0UEa1I
Jak widzą zwierzęta? - Nauka. To lubię.
https://youtu.be/PQaLPSVoqAk
6 sposobów na oszczędność prądu
https://www.youtube.com/watch?v=zUrhnFc0LMk
Papierosy są do d.py!
https://www.youtube.com/watch?v=18r2Hc6LXoQ
Jajka które świecą
http://www.youtube.com/watch?v=jM6WYuD2DCc
Coś mnie ścisnęło - Nauka. To lubię.
https://youtu.be/2_zGbsI8JMc
Ziemia wiruje! Szejku- Nauka. To lubię.
https://youtu.be/ONKGge6fzBM
Barbie okiem fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=AIfSKIyR8iQ

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozostałe filmy (PLAYLISTY):

Fizyk o naturze:
http://www.youtube.com/watch?v=I1-d0VtiIY8&list=PLDPzuM2MRz8UEdsA2T7-VeBUuOqddC7SM

Okiem Fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=AzeKqNaKsAE&list=PLDPzuM2MRz8Wx6zOE9PBHIgcYanyv3_Jp

Nauka w kuchni:
http://www.youtube.com/watch?v=grFy7EWVXBY&list=PLDPzuM2MRz8X93hSOl7DOgD4v8f2ptwBo

Z gościnnym udziałem
http://www.youtube.com/watch?v=F4pOox9E5Ww&list=PLDPzuM2MRz8VNkJ4zeTr6tLaIR2zJ-Rb003:11 21783 03:11Po co mi woda? - Nauka. To lubię. 1080p 1080p

Dodał: NaukaToLubie

Jeśli podobają Ci się moje filmy i chcesz dowiedzieć się więcej, zasubskrybuj mój kanał! 
http://www.youtube.com/user/naukatolubie?sub_confirmation=1
Facebook: www.facebook.com/naukatolubie


Wiecie jak wyciągnąć ze szklanki kostkę lodu za pomocą nitki?


TOP 10
Mięso jest zdrowe!
http://www.youtube.com/watch?v=grFy7EWVXBY
Co jemy w parówce?
http://www.youtube.com/watch?v=2GSRI-B6ZjQ
Długo o maturze z polskiego 2013
http://www.youtube.com/watch?v=sZoPq4yET0Q 
Barbie okiem fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=AIfSKIyR8iQ
Jajko usmażone w samochodzie
http://www.youtube.com/watch?v=DxqKoPYD_RY
Jajka które świecą
http://www.youtube.com/watch?v=jM6WYuD2DCc
Tenis okiem fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=eTkX5TXrG4o
Jak zrobić herbatę w worku?
http://www.youtube.com/watch?v=f1MApPLjjTY
Zrobieni w horoskop
http://www.youtube.com/watch?v=AzeKqNaKsAE
Samochód jak ryba
http://www.youtube.com/watch?v=ll3K1vp0IMI
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozostałe filmy (PLAYLISTY):

Fizyk o naturze:
http://www.youtube.com/watch?v=I1-d0VtiIY8&list=PLDPzuM2MRz8UEdsA2T7-VeBUuOqddC7SM

Okiem Fizyka
http://www.youtube.com/watch?v=AzeKqNaKsAE&list=PLDPzuM2MRz8Wx6zOE9PBHIgcYanyv3_Jp

Nauka w kuchni:
http://www.youtube.com/watch?v=grFy7EWVXBY&list=PLDPzuM2MRz8X93hSOl7DOgD4v8f2ptwBo

Z gościnnym udziałem
http://www.youtube.com/watch?v=F4pOox9E5Ww&list=PLDPzuM2MRz8VNkJ4zeTr6tLaIR2zJ-Rb001:06 21244 01:06Sztuczka z lodem - Nauka. To lubię. 720p 720p

Dodał: NaukaToLubie