Foldery
jajko23:50 621 23:50Gimai Seikatsu - S01E03 1080p 1080p

Dodał: luxil

Gimai Seiktasu S01E0423:50 426 23:50Gimai Seikatsu Odc4 1080p 1080p

Dodał: luxil

S02E0525:31 1543 25:31Oshi no Ko - S02E05 1080p 1080p

Dodał: luxil

Oshi no ko25:31 1710 25:31Oshi no Ko - S02E06 1080p 1080p

Dodał: luxil

Nadzieja25:01 1152 25:01Oshi no Ko - S02E09 1080p 1080p

Dodał: luxil

23:42 468 23:42Oshi no Ko Odc11 S2 1080p 1080p

Dodał: luxil

:-)25:31 1193 25:31Oshi no Ko Odc12 S2 1080p 1080p

Dodał: luxil

0_023:41 846 23:41Oshi no Ko Odc13 S2 1080p 1080p

Dodał: luxil

Bigos


3 kg kapusty kiszonej

20 dag słoniny

50 dag karczku

50 dag wołowiny od kotleta

30 dag kiełbasy zwyczajnej

20 dag boczku wędzonego

5 grzybów suszonych

koncentrat pomidorowy

papryka słodka w proszku

1 czubata łyżka majeranku

ziele angielskie

liść laurowy

4 duże cebule

Kapustę kiszoną 2 razy zagotować w wielkim garze, odlać wodę. W osobnym garnczku przetopić słoninę i wrzucić pokrojone kawałki mięsa. Mięso zrumienić i dodać 2 pokrojone w plastry cebule. Poddusić i dolać trochę wody. Gotować około 15 minut. Powstanie z tego gulasz. Po ugotowaniu wlać gulasz do kapusty kiszonej, wrzucić parę listków laurowych i ziele angielskie.

Teraz przystępujemy do krojenia kiełbasy i boczku. Wrzucamy na roztopioną słoninę i dodajemy pokrojoną cebulę. Całość dusimy i wrzucamy do gara z kapustą.

Grzyby namoczyć 1 godzinę i pokroić w paski. Wrzucić do gara z kapustą. Wszystko gotować 2 godziny, dodać koncentrat pomidorowy, pół paczki sproszkowanej papryki. Ponownie gotować 2 godziny.

Pod koniec gotowania dodać majeranek i zrobić zasmażkę z 3 łyżek mąki. Bigos będzie jeszcze smaczniejszy, gdy na drugi dzień podgotujemy go ponownie.23:51 895 23:51Oshi no Ko S2 odc7 1080p 1080p

Dodał: luxil

23:42 452 23:42Oshi no ko odc10 1080p 1080p

Dodał: luxil