+ Napisz wiadomość
44860 odsłon wideo
Dołączył(a): 2018-01-01
Z pasty tahini można przygotować wiele smacznych potraw i dodatków. Dip z tahini świetnie nada się do warzyw, ryb czy drobiu.01:19 1117 01:19Dip z pasty tahini - SauteSzkołaGotowania 1080p 1080p

Dodał: grehoo

Wyśmienity dżem z pomidorów. Doskonale pasuje do kanapek, placków, naleśników, świeżej i pachnącej chałki.01:36 1033 01:36Dżem z pomidorów - SauteSzkołaGotowania 1080p 1080p

Dodał: grehoo

Jajka marynowane nadają się do kanapek, sałatek. Można je podać z majonezem, chrzanem, keczupem, sosem tatarskim. Są ostrzejsze w smaku. Do zalewy octowej można dodać buraki lub krem balsamiczny, wtedy jajka zabarwią się na czerwono lub brązowo.01:03 427 01:03Jajka marynowane 1080p 1080p

Dodał: grehoo

Propozycja na inną formę podania słodkich ziemniaków. Z wierzchu chrupiące, w środku aksamitne.02:56 2021 02:56Jak zrobić bataty confit - SauteSzkołaGotowania 1080p 1080p

Dodał: grehoo

Domowy majonez wykonany w niespełna dwie minuty. Nie zawiera konserwantów, ani innych ulepszaczy smaku.00:56 2288 00:56Jak zrobić domowy majonez - SauteSzkołaGotowania 1080p 1080p

Dodał: grehoo

Solone migdały to świetna przekąska do piwa albo wina. Łatwe w przygotowaniu domowe tapas.01:23 2042 01:23Jak zrobić migdały solone - SauteSzkołaGotowania 1080p 1080p

Dodał: grehoo

Podpłomyki, to najstarsza forma chleba. Do ich przygotowania potrzebujemy tylko mąki, wody i soli. Dzisiaj podaję przepis na podpłomyki w czterech smakach: klasycznym, curry, szpinakowym i buraczanym.01:10 326 01:10Jak zrobić podpłomyki 1080p 1080p

Dodał: grehoo

Ta kapusta doskonale sprawdzi się jako farsz do świątecznych pierogów, łazanek czy pasztecików.02:12 1064 02:12Kapusta z grzybami - SauteSzkołaGotowania 1080p 1080p

Dodał: grehoo

Olej o pięknej zielonej barwie i aromacie bazylii  często wykorzystywany jest w eleganckich restauracjach, a wcale nie jest taki trudny w przygotowaniu.01:52 1186 01:52Oliwa bazyliowa - SauteSzkołaGotowania 1080p 1080p

Dodał: grehoo

Nie słusznie zapomniany sos beszamelowy. Pasuje do ryb, warzyw, delikatnych mięs. Ale w dobie ciągłego odchudzania i bycia fit wręcz trujący. Uwaga zawiera gluten i laktozę. Smacznego....01:56 1168 01:56Warzywa pod beszamelem - SauteSzkołaGotowania 1080p 1080p

Dodał: grehoo