+ Napisz wiadomość
13822 odsłon wideo
Dołączył(a): 2020-03-20
Foldery
Pyszne i szybkie ciasto z jagodami i kruszonką bez miksera!
Pełny przepis znajdziesz na moim blogu:
https://slodkiblog.pl/ciasto-z-jagodami-i-kruszonka

#ciasto #jagody #placek02:48 36 02:48Ciasto z jagodami i kruszonką przepis 1080p 1080p

Dodał: SlodkiBlog

Przepis na ciasto z owocami idealne na lato. Kruche ciasto idealnie komponuje się z malinami i bezową pianką!
Pełny przepis znajdziesz na moim blogu:
https://slodkiblog.pl/ciasto-z-malinami-i-bezowa-pianka/

#ciasto #przepis #owoce04:52 30 04:52Ciasto z malinami i bezową pianką 1080p 1080p

Dodał: SlodkiBlog

Przepis na bardzo eleganckie ciasto z rabarbarem i bezą. Smaki słodkiej i delikatnej bezy idealnie łączą się z kwaskowym rabarbarem.
Pełny przepis znajdziesz na moim blogu:
https://slodkiblog.pl/ciasto-z-rabarbarem-i-beza/

#ciasto #przepis #owoce03:39 29 03:39Ciasto z rabarbarem i bezą Pyszne i piękne! 1080p 1080p

Dodał: SlodkiBlog

Przepis na pulchne i wilgotne ciasto z truskawkami. Ciasto jest łatwe do wykonania i bardzo smaczne, sprawdzi się też znakomicie z innymi owocami.
Przepis w formie pisanej znajdziesz na moim blogu:
https://slodkiblog.pl/ciasto-z-truskawkami-na-oleju/

#ciasto #truskawki #przepis02:29 75 02:29Ciasto z truskawkami na oleju 1080p 1080p

Dodał: SlodkiBlog

Przepis na pyszne i eleganckie ciasteczka o niesamowitym aromacie cytryny. Wykonanie jest bardzo proste i nie zajmuje dużo czasu. 

Pełny przepis znajdziesz na moim blogu:
https://slodkiblog.pl/ciasteczka-popekane-cytrynowe/

#ciasteczka #cytryna #białaczekolada03:35 20 03:35Cytrynowe ciasteczka popękane 1080p 1080p

Dodał: SlodkiBlog

Przepis na przepyszne ciasto czekoladowe zrobione na bazie mąki migdałowej. Ciasto jest całkowicie bezglutenowe i idealnie sprawdzi się jako tort urodzinowy.
Pełny przepis znajdziesz na moim blogu:
https://slodkiblog.pl/czekoladowe-ciasto-bez-maki/

#ciasto #przepis #bezglutenu02:46 24 02:46Czekoladowe ciasto migdałoweBez glutenu! 1080p 1080p

Dodał: SlodkiBlog

Niesamowicie krucha i delikatna szarlotka na kruchym cieście z dodatkiem majonezu. Po upieczeniu smak majonezu w ogóle nie jest wyczuwalny a ciasto staje się tak delikatne że wręcz rozpływa się w ustach

Pełny przepis wraz z proporcjami na różne blaszki znajdziesz na moim blogu:
https://slodkiblog.pl/krucha-szarlotka-z-majonezem/

#szarlotka #jabłecznik #ciasto02:44 51 02:44Delikatna szarlotka z majonezem 1080p 1080p

Dodał: SlodkiBlog

Przepis na ciasto na pizzę które zawsze się udaje! Jest chrupiące, wyrośnięte i można je upiec w domu w zwykłym piekarniku.

Ciasto
Składniki: (na dwie pizze o średnicy ok. 26 cm)

160 ml ciepłej wody
2 łyżki oleju lub oliwy
1 łyżeczka soli
pół łyżeczki cukru
10 g drożdży świeżych
280 g mąki
Sos

Składniki:
pół puszki pomidorów krojonych
szczypta soli
szczypta pieprzu
szczypta papryki słodkiej
szczypta oregano
1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego

Dodatki:
4 średnie sztuki pieczarek
2 kulki sera mozzarella (każda po ok. 100 g)

Wykonanie:
Do miski wlej wodę, dodaj olej, sól i cukier a następnie wymieszaj. Dodaj rozkruszone drożdże i ponownie wymieszaj. Wsyp mąkę i wymieszaj za pomocą łyżki. Następnie wyrabiaj dłonią przez ok. 3-5 min. Jeśli ciasto będzie bardzo lepić się do dłoni i ciężko będzie je wyrabiać, możesz dodać trochę mąki, ale nie za dużo, bo ciasto będzie twarde po upieczeniu. Ciasto ma mieć jednolitą konsystencję, ma być gładkie i sprężyste i po wyrobieniu ma przestać lepić się do dłoni i miski. Podziel ciasto na dwie w miarę równe kulki i włóż je do dwóch misek wysmarowanych odrobiną oleju. Ciasto obtocz w oleju. Przykryj folią spożywczą i odstaw do wyrośnięcia na ok. 20 min.

Mozzarellę wyjmij z zalewy i osusz za pomocą ręcznika papierowego.
Pieczarki pokrój na bardzo cienkie plasterki.
Pomidory rozdrobnij w misce za pomocą widelca. Dodaj przyprawy i wymieszaj. Dopraw do smaku tak jak lubisz.
Blaszkę umieść na samym dnie piekarnika i nagrzej do maksymalnej temperatury za pomocą grzałki góra-dół. Nie używaj termoobiegu.

Wyrośnięte ciasto przełóż na stolnicę wysypaną odrobiną mąki i rozciągnij na płaski placek. Następnie przełóż na papier do pieczenia i rozciągaj ciasto dalej, tak aby miało średnicę ok. 26 cm. Możesz nie używać stolnicy i rozciągać ciasto tylko na papierze do pieczenia. Arkusz papieru przytnij do wielkości swojej blaszki.

Na gotowe ciasto wyłóż połowę sosu pomidorowego i rozsmaruj łyżką. Następnie podziel mozzarellę na małe kawałki za pomocą dłoni i rozłóż równomiernie na całej pizzy. Na wierzch rozłóż pieczarki. Możesz też użyć innych dodatków wedle uznania.

Gotową pizzę przełóż na nagrzaną blaszkę i piecz ok. 7 min. Pizza będzie gotowa kiedy brzegi ciasta się zrumienią.

#pizza #przepis #ciasto00:39 25 00:39Domowa pizza

Dodał: SlodkiBlog

Pełny przepis znajdziesz na moim blogu:


#lody #deser #lato02:56 47 02:56Domowe lody bez maszynki | Słodki Blog 1080p 1080p

Dodał: SlodkiBlog

Przepis na proste i pyszne lody truskawkowe, które zrobisz bez maszynki w domu.
Pełny przepis z moimi uwagami i wskazówkami znajdziesz na Słodkim blogu.
https://slodkiblog.pl/domowe-lody-truskawkowe/

#przepis #lody #truskawki01:27 12 01:27Domowe lody truskawkowe 720p 720p

Dodał: SlodkiBlog

Przepis na przepyszny chrupiący chleb na drożdżach. Jest to chleb nocny tzn. wyrasta przez noc w lodówce i dodatkowo nie wymaga wyrabiania!
Pełny przepis znajdziesz na moim blogu:
https://slodkiblog.pl/domowy-chleb-na-drozdzach-bez-wyrabiania/


#chleb #pieczywo04:45 59 04:45Domowy chleb na drożdżach bez wyrabiania 1080p 1080p

Dodał: SlodkiBlog

Przepis na wiosenne ciasto drożdżowe z rabarbarem i słodką kruszonką. 
Pełny przepis znajdziesz na moim blogu:

#ciasto #rabarbar03:29 48 03:29Drożdżówka z rabarbarem i kruszonką 1080p 1080p

Dodał: SlodkiBlog

Przepyszne zakręcone drożdżówki z nutellą, słodkie i puszyste, wprost nie da się od nich oderwać.
Pełny przepis znajdziesz na moim blogu:07:15 70 07:15Drożdżówki z nutellą 1080p 1080p

Dodał: SlodkiBlog

Przepis na puszyste i lekkie ciasto drożdżowe wypełnione po brzegi truskawkami i posypane chrupiącą kruszonką
Pełny przepis znajdziesz na moim blogu:

#ciasto #przepis #truskawki03:24 34 03:24Drożdżówki z truskawkami i kruszonką 1080p 1080p

Dodał: SlodkiBlog

Ingredients: (baking pan 24x24 cm)

3 eggs
1/2 cup granulated or bakers sugar
1 tablespoon vanilla sugar
pinch of salt
1/2 cup buttermilk
1/3 cup oil
1 1/2 cup all-purpose flour
1 1/2 teaspoon baking powder
500 g fruit
Crumble:
50 g unsalted butter at room temperature
80 g all-purpose flour (1/2 cup)
40 g powdered sugar (1/3 cup)02:51 49 02:51Easy buttermilk fruit cake 1080p 1080p

Dodał: SlodkiBlog

Kruche, lekkie faworki na piwie!
Przepis: https://youtu.be/iZhBCSCY90000:33 30 00:33Faworki na piwie

Dodał: SlodkiBlog

Pełny przepis znajdziesz na moim blogu:

#deser #lody # ciasto06:37 47 06:37Fenomenalny deser Baked Alaska | Słodki Blog 1080p 1080p

Dodał: SlodkiBlog

Piękna drożdżowa gwiazda z makiem, idealna na Wigilię i Święta.

Pełny przepis z moimi uwagami i wskazówkami znajdziesz na Słodkim blogu:
https://slodkiblog.pl/gwiazda-makowa/

#ciasto #przepis #święta04:00 2 04:00Gwiazda makowa 1080p 1080p

Dodał: SlodkiBlog

Przepis na pyszne krążki jabłka zanurzone w naleśnikowym cieście.

Składniki: (na ok. 20 sztuk)
Ciasto:
1 szklanka mąki (160 g)
200 ml mleka (3/4 szklanki)
2 jajka
1 łyżka cukru waniliowego
pół łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

Dodatkowo:
cynamon do smaku
4 średnie jabłka typ np. Champion
olej lub masło klarowane do smażenia

Cały przepis na blogu:
https://slodkiblog.pl/jablka-w-ciescie/

#jabłko #przepis00:42 37 00:42Jabłka w cieście

Dodał: SlodkiBlog

Przepis na najlepsze jagodzianki. Mięciutkie i puszyste ciasto drożdżowe z dużą ilością jagód. Lepsze niż z niejednej cukierni!
Pełny przepis znajdziesz na moim blogu:
https://slodkiblog.pl/jagodzianki-lepsze-niz-z-cukierni/

#ciasto # drożdżówki #jagody 



Utwór 12 Mornings autorstwa Audionautix jest dostępny na licencji Licencja Creative Commons  uznanie autorstwa 4.0. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Wykonawca: http://audionautix.com/05:26 78 05:26Jagodzianki lepsze niż z cukierni 1080p 1080p

Dodał: SlodkiBlog

Po szczegółowy opis zapraszam na mojego bloga:
http://slodkiblog.pl/jak-dobrze-ubic-smietane/

Chcesz się nauczyć robić bitą śmietanę? Musisz najpierw zrobić masło:) Jeśli tak jak ja masz odwieczny problem z konsystencją bitej śmietany, a to za płynna, a może się zwarzyła, a jak długo ją ubijać żeby nie przebić, itp. Polecam Ci banalny sposób jak stać się mistrzem w ubijaniu śmietany.01:42 34 01:42Jak dobrze ubić śmietanę? 720p 720p

Dodał: SlodkiBlog